Slåttland tar sin offshore kompetanse til nye markeder. Valgt som partner i stort havvind/hydrogen prosjekt.

Brobygger i omstillingen mot grønn energi med 0-utslipp.

Slåttland har som leverandør til offshoreindustrien gjennom mer enn 30 år opparbeidet en kompetanse som er helt avgjørende for den  omstillingen som pågår. Det er den verdifulle kompetansen fra olje- og gassnæringen som skal være brobygger for olje- og gassorienterte bedrifter over i grønne næringer.

Slåttland tar offshorekompetansen sin til nye grønne og blå markeder.

Slåttland skal være med å bygge fornybart energikonsept med offshore havvind og hydrogen.

Slåttland, som har klare strategiske målsetninger for en omstilling til grønne og blå markeder, er nå valgt som partner i  Pilotprosjektet Deep Purple for å bygge og teste fornybart energikonsept med offshore havvind og hydrogen.  Slåttland har ansvaret for å bygge det mekaniske og det tekniske i pilotanlegget. Deep Purple er ledet av TecnipFMC.

Konsortiet består av ledende industripartnere: Vattenfall, Repsol, ABB, NEL, DNV GL, UMOE og Slåttland, støttet av akademia, forskningsselskaper og klynger.

TechnipFMC er en verdensledende organisasjonen i energibransjen med 37 000 ansatte. Selskapet leverer teknologier og komplette energisystemer på land og offshore.

 

Pressemelding Technip FMC: Skal utvikle avanserte energisystemer til havs for produksjon av grønn hydrogen

TechnipFMC får finansiering av Innovasjon Norge til å pilotere nytt fornybart energisystem.  

TechnipFMC leder et konsortium som skal bygge og teste fornybart offshore hydrogen energisystem: Deep Purple.

Innovasjon Norge har gitt økonomisk støtte for å realisere pilotprosjektet på 90 millioner NOK.

Pilotprogrammet vil gjøre det mulig for TechnipFMC å fortsette utviklingen av avanserte energisystemer for havvind i kombinasjon med produksjon av grønn hydrogen. Å bygge og drive disse energisystemene offshore er en fordel fra et miljøperspektiv. Å designe anleggene autonomt og i storskala er avgjørende for å akselerere energiomleggingen. Utviklingen av Deep Purple energisystem ble startet i 2016 og har vært støttet av Norges Forskningsråd.

Konsortiet består av ledende industripartnere: Vattenfall, Repsol, ABB, NEL, DNV GL, UMOE og Slåttland, støttet av akademia, forskningsselskaper og klynger.

Pilotanlegget vil forberede for storskala kommersiell bruk offshore. Arbeidet innebærer sammenstilling og testing av prosessanlegget, med fokus på utvikling av kontroll- og rådgivningssystem for autonom operasjon offshore.

Jonathan Landes, leder av Subsea forretningsenhet uttaler:

“Å sikre finansiering for pilotering er et viktig skritt på veien til kommersialisering. Vi er glad for at våre partnere og Innovasjon Norge vil samarbeide med oss for å fremme utviklingen av fornybar energi. Deep Purple er et eksempel på vår forpliktelse til å samarbeide med kunder og industri for å utvikle banebrytende teknologier, utnytte vår bransjekunnskap og ekspertise for å drive frem energiomleggingen. ”

###

Kontakt i Norge:

Jørn Kristian Lindtvedt
Deep Purple Commercial Manager    

+4732704655

jornkristian.lindtvedt@technipfmc.com

 

Pilotanlegget vil forberede for storskala kommersiell bruk offshore. Arbeidet innebærer sammenstilling og testing av prosessanlegget, med fokus på utvikling av kontroll- og rådgivningssystem for autonom operasjon offshore.

Jonathan Landes, leder av Subsea forretningsenhet uttaler: “Å sikre finansiering for pilotering er et viktig skritt på veien til kommersialisering. Vi er glad for at våre partnere og Innovasjon Norge vil samarbeide med oss for å fremme utviklingen av fornybar energi. Deep Purple er et eksempel på vår forpliktelse til å samarbeide med kunder og industri for å utvikle banebrytende teknologier, utnytte vår bransjekunnskap og ekspertise for å drive frem energiomleggingen. ”

Kontakt i Slåttland:

Sigurd Slåttland
Chairman/Styreleder-eier
sigurd@slattland.no

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle