Hydrogen vil skape mange nye arbeidsplasser

Hydrogen vil være framtidens energibærer og gi mange flere arbeidsplasser i Norge.

About Slåttland Group

En kronikk av Sigurd A Slåttland – styreleder i Slåttland Group

 I løpet av den neste femårsperioden har Slåttland Group som mål at fornybar energi skal utgjøre minst halvparten av bedriftens oppdrag. Hydrogeninstallasjoner blir viktig.

Grønn og bærekraftig teknologi for å skape energi er og blir spesielt viktig i framtida. Mye av teknologien for å skape grønne alternativ finnes, men satsingen stopper litt opp i forhold til politiske føringer.

Verden vil ha et stort behov for mer energi på alle områder og utviklingen går raskt

Allikevel er det gledelig at regjeringen i Norge nå ser mulighetene som finnes i forhold til hydrogen som energibærer, og satser på dette på lik linje med Europa ellers. Dersom man kan ha en god plan på denne satsingen, vil det tilføre norsk leverandørindustri mange verdifulle arbeidsplasser.

Norsk leverandørindustri, og spesielt de som har vært sentrale mot olje og gass markedet, vil med litt drahjelp fra virkemiddelapparatet ha en stor mulighet nå for å skape en sunn og bærekraftig industri i Norge mot hydrogenmarkedet ved relativ enkel omstilling. Hydrogenenergi i både små og storskala er på vei mot nye store muligheter. Det er viktig å tenke på at hydrogen tok oss til månen…

Hydrogen blir også stadig mer kostnadseffektivt å framstille og med ny teknologi og nye metoder, samt at klimaavtrykket er spesielt gunstig med 0 utslipp også, bidrar hydrogen mer enn noe annet til målsetting med reduksjon av Co2 utslipp mot 2030.

Dersom satsingen på hydrogen som energibærer generelt blir et satsingsområde på energi i Norge nå, har norsk leverandørindustri mye å se fram til i årene som kommer. Vi må henge oss på nå, toget er i gang!

Gustav Slåttland(CEO) og Sigurd Slåttland, Styreleder i Slåttland Group sammen med Monica Mæland (2018) daværende næringsminister.

Foto: Unsplash/Maximphoto

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle