Pilotprosjektet Deep Purple

-Unikt og lærerikt pilotprosjekt i Hydrogenlagring for Slåttland Mek AS.


Deep Purple Pilot er det første pilotprosjektet av flere kommende prosjekt som skal gjennomføres for å kunne bevise teknologien for Hydrogenlagring. Slåttland fått en unik mulighet til å være en sentral rolle i utvikling av TechnipFMC sin pilot Deep Purple, og blir nå omtalt i bransjen som en av de med best kompetanse i Norge for bygging av prosessutstyr mot hydrogenmarkedet

HVA ER DEEP PURPLE?

Deep Purple er navnet på et konsept der et hydrogen offshore energisystem skal produsere grønt hydrogen fra fornybare ressurser, lagre dette havbunnen og levere stabil kraft til offshore installasjoner, off grid øysamfunn og potensielt andre aktører i fremtiden. Deep Purple en TechnipFMC pilot og er første ledd i fysisk å bevise teknologien for deretter å ta det videre til et kommersielt produkt.  Det er TechnipFMC som leder et konsortium med Energy Valley, Repsol, Vattenfall,  DNV GL, SINTEF, NEL, UMOE samt Slåttland, for å konstruere og teste systemet i Norge.

Slåttland’s rolle og del i pilotprosjektet har vært utvikling, 3d modellering av hele anlegget, innkjøp av en del komponenter, fabrikasjon, sammenstilling av komplett anlegg, sammenstilling på plass i Kongsberg, samt testing og assistanse rundt igangsettelse av anlegget.

Slåttland har i samarbeid med Technip FMC og de andre partnerne i prosjektet, utviklet en 3D modell med høyt detaljnivå av hele anlegget.

– For vår det består dette av modifisering av to kontainere der det skal plasseres prosessutstyr samt panel / styringssystem for prosessen.

3D modellen er utviklet fra en prosessbeskrivelse og utvelgelse av komponenter til koblet anlegg. Anlegget består også av deler fra de andre partnerne. Fabrikasjonen utført av Slåttland har bestått i tilpassing av to 20 FT shippingkontainere som skal romme elektrolyser i én kontainer og en brenselcelle i den andre kontaineren. Dette innebefatter isolering av kontainer, fabrikasjon av kjølevannsrør og prosesstubing for hele anlegget, sier Nils Petter Krosse som er Prosjetktleder på Hydrogenpiloten Deep Purple i Slåttland Mek AS.

Slåttland har utført sammenstilling av kontainere som komplette enheter med alt prosessutstyr, ventiler, instrumentering og kabling og foretatt trykk- og lekkasjetest av komplette enheter før levering til anlegget.

Slåttland har også gjort sammenstillingen anlegget i sin helhet i Kongsberg. Dette inkluderer plassering av alt utstyr, oppkobling av prosessrør mellom enhetene, bygging av kjølevannsrør fra eksisterende bygg til elektrolyse og brenselcelle, samt kablet og koblet opp alt utsyr mot styrings systemet. I tillegg har Slåttlands fagfolk vært delaktige med hjelp under test og igangsettelse av anlegget på site.

-Dette har vært et spennende, lærerikt og nokså unikt prosjekt for vår del der vi sammen har fått til et meget godt samarbeid, der alle partnere har vært delaktige i å utvikle et produkt i marked innen Hydrogen applikasjoner. Dette er et marked for fremtiden, avslutter Krosse.


Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle