Karbonfangstanlegg til England

Ordfører Karoline Fjedlstad var på besøk hos Slåttland i dag for å se på fabrikasjonen av et karbonfangstanlegg som snart skal sendes fra Rakkestad til England.

Røyken som slippes ut fra industrianlegg, kull- og gasskraftverk over hele verden inneholder betydelige mengder CO2. Hensikten med å fange karbon er å begrense CO2-utslipp til atmosfæren ved å fange og lagre det.

Karbonfangst og -lagring, også omtalt som CO₂-håndtering, er et tiltak for å skille ut karbondioksid (CO₂) fra en gasstrøm med etterfølgende oppbevaring av karbondioksidet på en permanent måte. Hensikten er å motvirke uønskede klimaendringer ved å redusere utslippet av karbondioksid til atmosfæren. Drivhusgassen CO2 oppstår blant annet på grunn av forbrenning av fossilt brensel. Det er også et resultat av ulike industrielle prosesser

 Olje, gass og mange andre næringer øker kunnskap og kompetanse for en ny tid innen energiteknologi og karbonfangst (CCS) og Slåttland er en pålitelig partner for fabrikasjon av utstyr for karbonfangst.

 
 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle