Karbonfangst og lagring er, og vil bli viktig for norsk leverandør-industri

Store muligheter ligger til rette for å skape flere norske teknologi og industriarbeidsplasser med norsk olje og gass teknologi, erfaring og kompetanse, samt å kunne ivareta denne kompetansen og teknologien i Norge.

Av Sigurd A.Slåttland

Å kunne benytte olje og gass kompetansen og teknologien til nye markedssegment som karbonfagst, grønn energi, grønn teknologi, og andre nye energibærere, passer godt inn i en sunn industrialisering og vekst. Elektrifisering og batterier, samt sol, vind og vannkraft, dekker ikke det totale behovet for energi i framtida. Derfor må ny teknologi og mer effektive energibærere skapes. Dette vil komme naturlig som «spin off» fra teknologiutvikling i prosjektene, og gi nye muligheter og større engasjement.

Slåttland Group har målsetting om å være ledende på leveranser av engineering og fabrikasjon av CCS løsninger.  Med den erfaring, kapasitet og med alle forutsetninger for å levere best mulige og kosteffektive løsninger, har Slåttland satset på å bygge kompetanse gjennom lang tid for å være godt forberedt i dette markedet.

Både lokale og regionale aktører etterspør for tiden kompetanse, teknologi og kapasitet for bygging og gjennomføring av CCS anlegg.

Store muligheter ligger til rette for å skape flere norske teknologi og industriarbeidsplasser med norsk olje og gass teknologi, erfaring og kompetanse, samt å kunne ivareta denne kompetansen og teknologien i Norge.

Slåttland ønsker å skape vekst med nye løsninger, og ønsker å bidra i utviklingen av best mulige CCS prosjekt som passer inn i strategien for gruppen. Slåttland som har erfaring på fabrikasjon av blant annet pilotanlegget på Klemetsrud, har sett nytteverdien i å overføre olje og gass teknologien til CCS prosjekt.

Slåttland ønsker å være i front i en spennende reise mot nye grønne muligheter, og det oppleves stort trykk fra markedet med ønske om å legge beslag på vår kapasitet, spesielt for fabrikasjon og leveranse av CCS løsninger som er et satsingsområde for gruppen. Derfor er det spesielt viktig for vår virksomhet at vi gjennom Slåttland Vietnam, har store muligheter og stor kapasitet som dekker denne etterspørselen på engineering og fabrikasjon.

- Elektrifisering og batterier, samt sol og vind og vannkraft, dekker ikke det totale behovet for energi i framtida, og ny teknologi og mer effektive energibærere må skapes. Sigurd A. Slåttland, eier og styreleder i Slåttland Group.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle