Rallycross er livet!

Mathias blir snart 17 og er i ferd med å nå et av sine mål. Han skal gå over fra å kjøre bilcross til å kjøre rallycross. Siden han var bare tre år gammel har han vanket i bilsportmiljøet. Drømmen er selvsagt å bli best.

Mathias Minge satser alt på idretten og har høye mål. Han har kjørt aktivt bilcross i tre sesonger. Nå rykker han opp fra bilcross til rallycross

For å komme dit er det mange brikker som skal på plass. Med familien som støttespiller, og mor som manager, satses det for fullt. Mathias har i mange år kjørt bilcross. Dette er moro, og det er lav terskel for å komme inn i sporten.

Rimelig inngangsnivå til bilcross

For å kjørebilcross kreves det ikke dyre biler i hundretusenkronersklassen. Du kan gjøre det bra gamle, rimelige og hjemmemekka biler. Dette er løp der du kan stille opp med alt fra bakgårdsbiler til noe mer påkostede biler, alt etter hva du har råd til å tape..  For i bilcross er det slik at dersom du stiller i en konkurranse, ja så er også bilen for salg til hvem som helst. Det er lite lønnsomt å legge mye penger ned i bilen, det du får igjen ved eventuelt salg er nemlig bare 11 000 kroner. På den måten sikrer man at alle utøverne skal ha noenlunde like forutsettinger for å kunne være med i sporten.

Kjøpt for 30000 og solgt for 11 000. God kjøring av Mathias gjorde at mange la inn bud. Men det var ikke nødvendigvis god butikk...

Den som er med på leken..

-En gang kostet vi på oss en bil til trettitusen. Da var det en ukes festival, og treningen for Mathias var kjempefin. Han kjørte seg inn til en fjerdeplass sammenlagt, men han hadde kjørt så bra hele uka at hele 36 bud kom inn på bilen. Vi var selv med i budkampen, som skjer ved at man kjøper lodd som trekkes til slutt. Men vi tapte både loddtrekningen, penger og bil, forteller mamma og manager Torill Walther-Minge. Hele familien var imidlertid enige om at det var en god treningsuke, og at er man med på leken, ja så må man tåle steken.

Mathias sin nye Ford Puma skal klargjøres før høstens debut. Den nye Rallycrossbilen skal kjøres i klasse 3.

Ny Ford Puma til Rallycross opprykk

I rallycross derimot er det ikke denne ordningen. Derfor har nå familien anskaffet en bil som Mathias skal bruke i Rallycross. Den «nye» rallycross bilen som skal kjøres i klasse tre,  er hentet hjem i garasjen og det mekkes flittig mot debuten i høst. Bilen skal dekoreres og gjøres både rask, og pen.

Slåttland er stolt sponsor av Mathias og idretten, og manager og mamma har mange ønsker for sine sponsorer, og er nøye på at de får noe tilbake også.

 – Vi er nøye på at vi profilerer oss på en bra måte. Det er en del av hele pakka å fremstå med bra profilklær, pent dekorert bil og en profesjonell fremtreden. På den måten gir vi noe av verdi tilbake til våre sponsorer, sier mamma Torill.

Mathias er med i et talentutviklingsprogram i regi av Norsk Bilsportforbund. NBF Talentutvikling har som mål å utvikle en toppidrettskultur i norsk bilsport, samt skape flere internasjonale mestere og profesjonelle førere.

Mathias er ung, og han er god. Han forteller at det som avgjør om det går bra er selvsagt at man har en god bil. At det er god motoreffekt, at dempere og understell er bra. Men, sier Mathias, den beste bilen vinner ikke med den dårligste sjåføren og omvendt.

– Målet mitt er jo selvsagt å bli så god som overhodet mulig!

– Som Petter Solberg?

 – Ja, jeg må jo si at det er det som er drømmen, og selvsagt å få komme dit at jeg blir fabrikkfører en dag, sier Mathias forsiktig. Veien dit er selvsagt lang, men man må jo gå inn for dette helhjertet og det gjør denne familien. Her er det både familiemedlemmer og venner som er aktive bilførere, og mamma Torill har også vokst opp i sporten og selv vært konkurransekjører.

HER KAN DU FØLGE MM MOTORSPORT

Mathias i teten i bilcross løp

Nylig ble det offentliggjort at det fra 1. august tillates konkurranser, cuper, stevner og seriespill for barne- og ungdomsidretten i Norge. Tillatelsen omfatter utøvere i aldersgruppen til og med 19 år, og vil også inkludere kontaktidretter. Det vil i første omgang tillates konkurranser innenfor samme idrettskrets i tråd med de nye regionene.

Dette er en utrolig viktig beslutning og en sann lettelse for alle barn, unge og for hele idrettsbevegelsen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for frafall i barne- og ungdomsidretten. I sommer skal Mathias jobbe med å få sin Ford Puma ferdig, og han gleder seg til det første store løpet som forhåpentlig kan gå av stabelen i september/oktober

– Vi kommer til å invitere alle våre sponsorer på billøp. Det er moro å være med, og det er viktig for de unge utøverne at de har supportere og sponsorer, understreker Torill Walther-Minge.

Sigurd Slåttland og Gustav Slåttland (styreleder og CEO) i Slåttland er stolte av å støtte opp omm ungdomsidretten og Mathias Minge.

Rallycross er en hastighetskonkurranse på permanent bane med delvis fast dekke. Det kjøres kvalifiserende omganger hvor plassering eller tid er avgjørende for deltagelse i finaleomgangene.

Petter Solberg er tidenes best betalte norske idrettsutøver med en antatt årslønn på rundt 50 millioner kroner gjennom flere sesonger med Subaru.