Slåttland støtter ungdomsidretten

Idretten kan fungere både som en arena for trygg deltagelse i positive aktiviteter, og plattform for å oppnå læring som strekker seg langt ut over idrettens egenverdi.  Slåttland synes det er viktig å støtte opp om ungdomsidretten.

Julie og Anette Fredriksen, bor i Rakkestad, og er begge 17 år. De går toppidrett på St. Olav Videregående skole i Sarpsborg. På fritiden er det håndball som gjelder. Begge har spilt håndball i 11 år. Nå spiller jentene sin første sesong i Sarpsborg (SIL), men ellers har de spilt hele livet for Degernes.

 

I disse koronatidene har det vært en god del egentreninger. I den første pandemi-bølgen var arrangert håndball og treningssentrene stengt, så da ble ofte en god løpetur i skogen og noe styrke etter det. Nå får vi lov til å spille kamper, men utenfor banen må vi holde avstand og publikum må sitte på oppmerkede plasser. 

-Noe av det beste med sporten er at den først og fremSt er utrolig morsom å drive med. Det å vinne kamper der vi samarbeider godt, er veldig givende. det er gode treninger med mye moro, og vi har et godt treningsmiljø, noe som vil si at samholdet også blir bra. Fordi vi har bytta klubb til SIL, har vi også fått en del flere venner. Vi lærer å samarbeide, og det er jo positivt videre i livet også, forteller de to jentene.

Er det noe dere ikke liker?

Vi liker ikke er dommere som er partiske, eller som blåser frikast eller straffe bare man er nær hverandre. 

Norge ligger i verdenstoppen i håndball, og er ett av verdens beste landslag. De to jentene har selv ambisjoner om å bli så gode som overhodet mulig.

-Oppskriften for å bli en profesjonell spiller mener de er å trene mye, spille mye, og se mye på håndball. God helse og riktig trening er også viktig. – Vi sliter ikke med noen spesielle skader, men vi får oss en liten trøkk i ny og ne, men det rister vi bare av oss. Selv har ingen av jentene opplevd å være skadet, annet enn at Julie har hatt litt vondt i ryggen, og at Anette tråkket over engang. Ingen av disse skadene var vært langvarige. 

Hvordan er miljøet i kubben?

Miljøet i klubben er bra, vi trener med andre mennesker som også vil bli gode i håndball, så det er mye fokus på trening. Det er bra!

Hva tenker dere før dere skal ut i en kamp?

-Før vi skal ut i kamp, tenker vi på at vi skal ut å gjøre vårt beste. Når vi vinner blir vi selvfølgelig ekstremt glade, og er glade resten av dagen. Når vi taper, blir det skikkelig dårlig stemning, og dagen blir nesten ødelagt.

Beskriv en virkelig spennende kamp – en skikkelig opptur!

-En skikkelig spennende kamp er når stillingen er svært jevn, og alt man gjør har noe å si. Når lagene scorer et mål annenhver gang, og man begynner å bli slitne. Det beste er når vi scorer i siste liten og vinner med ett mål. Det beste er å avgjøre sånne kamper selv, altså når man selv scorer. 

For de to jentene er det i nærmeste fremtid mest sannsynlig militæret, og forhåpentlig spille håndball den fritiden de har i forsvaret.

-Og så å fortsette å spille håndball så lenge kroppen tåler det… avslutter de to idrettsjentene.

Slåttland ønsker de to håndballjentene lykke til med idrettsåret 2021.

Julie og Anette holder seg i form med styrketrening i tillegg til håndballtreningen.