Slåttland støtter ungdomsidretten

Slåttland støtter ungdomsidretten

Idretten kan fungere både som en arena for trygg deltagelse i positive aktiviteter, og plattform for å oppnå læring som strekker seg langt ut over idrettens egenverdi.  Slåttland synes det er viktig å støtte opp om ungdomsidretten.

 

Julie og Anette Fredriksen, bor i Rakkestad, og er begge 17 år. De går toppidrett på St. Olav Videregående skole i Sarpsborg. På fritiden er det håndball som gjelder. Begge har spilt håndball i 11 år. Nå spiller jentene sin første sesong i Sarpsborg (SIL), men ellers har de spilt hele livet for Degernes.

Hva er det beste med sporten?

Noe av det beste med sporten er at den først og fremt er utrolig morsom å drive med. Det å vinne kamper der vi samarbeider godt, er utrolig morsomt. Treningene er gode og morsomme, vi har et godt treningsmiljø, noe som vil si at samholdet også blir bra. Fordi vi har bytta klubb til SIL, har vi også fått en del flere venner. Vi lærer å samarbeide, og det er jo positivt videre i livet også, forteller de to jentene.

Er det noe dere ikke liker?

Vi liker ikke er dommere som er partiske, eller som blåser frikast eller straffe bare man er nær hverandre. 

Hva skal til for å bli profesjonell håndballspiller?

For å bli en profesjonell håndballspiller må man trene mye, spille mye håndball, og se mye på håndball. 

Er målet å bli profesjonelle spillere?

Målet vårt er å bli så gode som mulig.

Er Norske damer fortsatt i verdenstoppen?

Norge ligger i verdenstoppen i håndball, og er ett av verdens beste landslag. 

Er det mange skader?

Vi sliter ikke med noen spesielle skader, men vi får oss en liten trøkk i ny og ne, men det rister vi bare av oss.

Har dere vært skadet?

Vi har ikke vært veldig mye skada, annet enn at Julie har hatt litt vondt i ryggen, og at Anette tråkket over engang. Ingen av disse skadene var vært langvarige. 

Hvordan er miljøet i kubben?

Miljøet i klubben er bra, vi trener med andre mennesker som også vil bli gode i håndball, så det er mye fokus på trening. Det er bra!

Hva tenker dere før dere skal ut i en kamp?

Før vi skal ut i kamp, tenker vi på at vi skal ut å gjøre vårt beste.

Hva gjør det med dere når dere vinner / taper?

Når vi vinner blir vi selvfølgelig ekstremt glade, og er glade resten av dagen. Når vi taper, blir det skikkelig dårlig stemning, og dagen blir nesten ødelagt.

Beskriv en virkelig spennende kamp – en skikkelig opptur!

En skikkelig spennende kamp er når stillingen er svært jevn, og alt man gjør har noe å si. Når lagene scorer et mål annenhver gang, og man begynner å bli slitne. Det beste er når vi scorer i siste liten og vinner med ett mål. Det beste er å avgjøre sånne kamper selv, altså når man selv scorer. 

Hva er planene fremover?

Planene fremover er mest sannsynlig militæret, og muligens spille håndball på fritiden vi har i forsvaret, og å fortsette å spille håndball så lenge kroppen tåler det.

Hvordan kan dere trene nå som det er restriksjoner – hva gjør dere – hvordan legges trening og kamper opp? Er det kamper i det hele tatt? Trener dere mer alene?

I disse koronatidene har det vært en god del egentreninger. I den første pandemi-bølgen var arrangert håndball og treningssentrene stengt, så da ble ofte en god løpetur i skogen og noe styrke etter det. Nå får vi lov til å spille kamper, men utenfor banen må vi holde avstand og publikum må sitte på oppmerkede plasser. 

Slåttland ønsker de to håndballjentene lykke til med idrettsåret 202

Anja
anja@slattland.no