Fra skoleelev til fagarbeider

Fra skoleelev til fagarbeider

Vi gir deg profesjonell opplæring av høy standard og utfordrer deg til å lære på jobben. Når læretiden din er over, vil du ha utmerket praktisk og teoretisk kunnskap i faget ditt, og alle som fullfører læretiden i Slåttland Group har muligheten til å søke fast stilling.

Som lærling hos Slåttland Group vil du få opplæring i et pålitelig og kjent selskap. Vi ønsker lærlinger velkommen hvert år. Ved å ta inn lærlinger i bedriften hvert år ivaretar Slåttland, sammen med hundrevis av andre bedrifter, en svært viktig samfunnsoppgave. Norge trenger flere fagarbeidere i fremtiden, og for å dekke behovene må også bedriftene spille på lag.

Lærlinger er en svært viktig ressurs for Slåttland.

I verkstedet venter tyveåringen Victor Drevsjø spent på resultatet fra uken med fagprøvearbeidet. Sensor har sjekket, studert og vurdert. For Victor er det slutten på to år som lærling og starten på mange år som stolt fagarbeider ved Slåttland. Etter hvert er det kanskje andre bedrifter som får høste fruktene av fagarbeideren.

Det er mye en lærling skal igjennom i sin læretid og praksis. Ferdigheter skal utvikles videre og teori skal omsettes til praksis. Et ungt menneske får gjennom denne perioden en forsmak på et langt arbeidsliv.

Bedriften har dermed også et viktig ansvar for hvordan lærlingen formes. Arbeidsmoral og holdninger, den enkeltes ansvar for å bidra til et godt arbeidsmiljø, samt hvordan man som ansatt må ta imot både lette og noe tyngre dager. Dager der motstand kjennes på kroppen og motivasjonen kanskje synker litt skal også håndteres. Alt dette er ting som ikke alltid er lett å krysse av for på et skjema. Allikevel er det en viktig del av læretiden.  

-Jeg har hatt det veldig fint her på Slåttland, forteller Victor som kom seg fint igjennom uka med sensor og besto sin fagprøve.

– Det var utrolig deilig at jeg besto, forteller unggutten som startet læretiden bare to dager etter at siste skoledag var over.

Valget

Victor visste at han ønsket å jobbe med hendene, med noe fysisk, men ikke akkurat med hva. – Jeg var først på et bilverksted, men forsto vel ganske raskt at det ikke var noe for meg. Jeg fikk praksis på Slåttland i to uker under skoletiden, og det var vel da jeg bestemte meg for at det var platearbeider jeg ville bli. For Slåttland betyr det at enda en ressurssterk og flink arbeider er hjulpet frem, også til bedriftens beste.

.

NOEN FAKTALENKER

Her finner du NHOs ABC for anbud med krav til lærlinger fra det offentlige (for medlemmer). 

Les mer om offentlige anskaffelser her.

Kommunenes opplæringskontor
Satser for lærlingeordningen.

Ta kontakt med Kommunenes opplæringskontor om du har spørsmål.

 

SLÅTTLAND
Our total area (workshop/office area) is 8000 m2 and consists of a Stainless Steel Workshop, Carbon Steel Workshop, Assembly hall, Test hall, Pickling- and Passivation hall and several storage halls.