Full drift hos Slåttland

God ordreinngang hos Slåttland. 

Til tross for Coronakrisen går bedriften Slåttland med stødig kurs. Gode ordrereserver og god ordreinngang er et resultat av at bedriften har rigget seg for flere markeder de siste årene. Dette har båret dem gjennom det som kunne ha vært en tøff periode. 

Selv om noen få har vært i karantene fordi de har vært i utlandet, har det ikke vært noen permitteringer og bedriften har hatt full drift i hele vinter og vår.

I 2018 sikret Slåttland seg en ordretilgang på en halv milliard, og sammen med øvrig god ordrereserve har Slåttland kommet godt igjennom det som kunne ha vært en tøff periode

-Nå ser vi fremover og er sikre på at vi med vår satsing i Asia og på andre spennende utviklingsprosjekter, går en god fremtid i møte, sier Sigurd Slåttland, styreleder i Slåttland Group.

"Together for the best solution", er ett av Slåttlands mantra. Styreleder Sigurd Slåttland mener samarbeid er svært viktig for videre utvikling. Her fra åpningen av de nye fasilitetene i Vung Tau i Vietnam tidligere i år.

– Samarbeid er en hjørnestein på Slåttland. Våre spesialister innen sveising og elektroteknikk jobber tett med både kunde og tredjepart. Vårt slagord er også: “Sammen for den beste løsningen”, sier Slåttland.

Slåttland er svært fokusert på å skape samarbeidsarenaer og engasjerer seg for lokal næringsutvikling og vekst. Dette gjøres blant annet gjennom utvikling av tomteområdet på Rudskogen Park.

-Det er fortsatt mulig å være utstyrsleverandør i Norge, men det er viktigere enn noen gang med sterke samarbeidsrelasjoner skal vi være konkurransedyktige, sier han. 

Les også: X-Noise med leveranse til Asia

Ingen kansellerte ordre i forbindelse med Corona krisen, og Slåttland har derfor klart å bygge seg opp en god ordrereserve. Etter sommeren vil det være rundt 60 ansatte i bedriften, i tillegg til Slåttland Vietnam der de sammen med samarbeidspartnere er i stand til å skaffe opptil 80.000 arbeidstimer per måned.

Omstilling og samarbeid

Slåttland har tradisjonelt levert produkter til oljenæringen. Men etter oljepriskrisen for seks år siden har de også satset i andre segmenter. Prosjekter til blant annet marin næring har vært i god utvikling.

Stor tro på Asia som marked

Mye av dette blir produsert av Slåttland Vietnam, der bedriften har etablert både administrasjon og produksjon. – Det er viktig for oss med denne posisjoneringen, her kan vi  nå store markeder i Asia, sier Slåttland.

– En kontinuerlig satsing på høy kompetanse, digitalisering og ny teknologi har gjort at vi har lykkes i nye markeder, sier Sigurd Slåttland som er opptatt av at bedriften stadig utvikler seg.

I løpet av de siste 12 årene har Slåttland Vietnam sammen med lokale partnere gitt unike muligheter for kunder fra hele verden.

– Vi har mer enn tjue års erfaring med å levere sammensatte prosjekter til bransjer som olje & gass, marine og fiskeoppdrett. De siste tretti årene har Slåttland Group vært en pålitelig leverandør av kompetansekrevende løsninger.

-Vi har krevende kunder som krever kontinuerlig utvikling og topp moderne løsninger. Vår fleksible struktur gir oss muligheter til å håndtere prosjekter i praktisk talt hvilken som helst skala og hvor som helst i verden, sier Sigurd Slåttland.

Morgendagens arbeidskraft

En annen viktig faktor for fremtid vest og suksess er satsingen på morgendagens fagarbeidere. 

For Slåttland er opplæring av morgendagens arbeidskraft helt essensiell. 

– Vi skaper verdier med lærlinger, sier Slåttland.

– For oss betyr det at vi kan være med å forme de som skal jobbe i denne industrien i årene som kommer. Nylig ble en platearbeider uteksaminert. Han er nå en del av den faste staben. I juni begynner to nye lærlinger. 

Verstedleder Ole Martin Thunes Nakkim er opptatt av lærlingens trivsel og utvikling. Samtidig stilles det strenge krav til innsats og utvikling

– Lærlingene er en stor ressurs. Etter en tid hos oss snur lærlingene fra å være en som trenger ressurser for å utvikle seg, til å bli en som gir tilbake til bedriften, sier han. 

– De lærlingene som går ut herfra skal være attraktive ikke bare for Slåttland, men også for andre. Det skal være et kvalitetsstempel å være en «Slåttlandlærling».

Marcus Drevsjo som nylig tok fagbrev som platearbeider, og verkstedleder og Ole Marius Thunæs foran Slåttland slagord

Arbeiderne våre må trives

Det er storsamling i verkstedet denne siste dagen i uka. Arbeidere og administrasjon samles for den siste ukens oppdateringer. Det vanker litt ris og mest ros. Særlig fra HSEQ avdelingen hos Slåttland er det lagt ned store ressurser i at arbeidsmiljøet er trygt og trivelig. Rundt om i verksted, lager og varemottak henger oppslag med QR koder for enkel og tilgjengelig registrering av alle avvik.

– Dette er viktig for sikkerhet, trivsel og kvalitet. Ikke minst er det et krav i våre sertifikater at vi er til fingerspissene dyktige på dette arbeidet.

Godt bevart hemmelighet

Verkstedleder Ole Martin Thunes Nakkim benytter anledningen til å vise frem en godt bevart hemmelighet.

Fra innerst i sitt arbeidsskap i verkstedet trekker sveiseren Tomasz Dykow, mangeårig ansatt hos Slåttland, frem den ene skatten etter den andre. Små skulpturer som er laget av restavfall etter produksjonen i Slåttland. De er laget av alt fra sikringer, muttere og skruer, til stål og aluminiumsrester . I nattens mulm og mørke blir de til små, nesten levende figurer.

–  Jeg driver med dette etter arbeidstid. Det er sånn jeg slapper av etter jobben, jeg elsker å drive med dette, sier Tomasz Dykow.

–  Disse skulpturene er et håndverk som beviser hvor høy kompetanse våre arbeidere har, og at de er opptatt av estetikk og god utførelse, sier Ole Martin Thunes Nakkim, verkstedleder.